About Wings of Winner


2/23/2014

WINNER

WINNER [také jako Winner nebo 위너] je pětičlenná skupina vystupující pod YG Entertainment. Sestává z leadera, vokalisty, textaře, producenta a zároveň i sólového zpěváka, Kang Seung Yoona, rappera a textaře Song Min Ha, vokalisty Kim Jin Wooa, tanečníka a rappera Lee Seung Hoona a vokalisty, textaře, skladatele a maknaeho Nam Tae Hyuna.



2013: Před debutem

Členové WINNER se účastnili programu o přežití WIN, podporovaným stanicí Mnet, jenž se vysílal od 20. srpna až do 25. října 2013. V této show byli členové skupiny pojmenováni jako Team A, zatímco za protivníka měli šest chlapců vystupujících pod jménem Team B (B.I, Bobby, Jinhwan, Yoonhyung, Junhwe a Donghyuk).

Cílem show bylo nechat oba týmy proti sobě obrazně řečeno bojovat o přízeň fanoušků, kteří přímo rozhodovali o jejich vítězství. V poslední episodě se totiž mělo ukázat, koho si diváci oblíbili více. Skupině s větším počtem hlasů byl přislíben debut pod jménem WINNER, zatímco druhý tým byl vrácen zpět do tělocvičen jako trainee.

Celkem proběhly tři rozhodující souboje. První kolo pro porotu sestavenou z BigBang a 2NE1 vyhrál Team B, zatímco fanoušci si zvolili Team A. V této episodě G-Dragon a Taeyang trénovali své, Yang Hyun Sukem přidělené, týmy. Druhé kolo, s porotou v podobě J.Y.Parka, Yoon Jong Shina a Lee Hyun Doa, proběhlo v obou případech kladně pro A. Finálové kolo se událo 25. října. Trvalo dvě hodiny a fanoušci hlasovali o osudu týmů v přímém přenosu.  

Během sedmé episody došlo v Teamu A k výměně leaderů, jak si Song Min Ho ošklivě poranil kotník a byl neschopen 100% vést taneční performace. Jeho náhradou se stal Kang Seung Yoon.


2014: Debut

Původně bylo oznámeno, že WINNER by měli debutovat někdy během prosince 2013 nebo ledna 2014. 28. října WINNER zveřejnili čtyři zkonponované a sepsané skladby. Kromě toho se skupina účastnila šesti dómového turné BIGBANG, kde účinkovali jako předskokani.

Třináctého prosince 2013 byla odvysílána první episoda WINNER TV, následovník show BIGBANG TV, 2NE1 TV, GD TV a YGFAMILY TV. Program měl za úkol členy skupiny divákům lépe představit. YG Entertainment rovněž přislíbila, že po poslední, tedy desáté, epizodě WINNER čeká debut.

To se však nestalo. Celá akce byla opět posunuta a WINNER se nadále účastnili pouze dómového turné BIGBANG a světového turné 2NE1. Kromě toho se také později v roce 2014 přidali i k YG FAMILY POWER TOUR. 

Začátkem června 2014 se ovšem věci daly znovu do pohybu a WINNER dostali zelenou - 10. června vyšel první teaser pod jménem '1st TEASER 'THE VISITOR', ten byl následován dlouhou řadou propagací spočívající ve tří týdenním zveřejňováním fotografií a videí. Respektive, zatímco Test Week a New York Week se zdržel pouze u fotek, Winner Week přinesl šest filmových teaserů. A poslední z nich také odhalil oficiální debutové datum.


2014.8.1 GRAND LAUNCH 

WINNER nakonec debutovali 12.08.2014 hned se dvěmi MV a studiovým albem 2014 S/S. Toto datum rovněž představovalo on-line vydání desky, zatímco off-line připadlo na 16. srpna. Studiové album se okamžitě umístilo na předních příčkách všemožných žebříčků a také na 18. místě celosvětové tabulky iTunes. Obě hudební videa, jak pro empty tak i Color Ring, si rovněž u diváků a fanoušků vedla velmi dobře. 

Deska začínající skupiny však nesla mnohem více, než jen dvě titulní skladby. Nejen, že členové pracovali na textech, ale rovněž se podíleli na skládání. Navíc Taehyun a Minho přispěli i sólovými skladbami. Album bylo dostupné v limitované a klasické edici.

Skupina poprvé po debutu vystoupila na turné YG Family.

No comments:

Post a Comment

Archive